Головна / Новини / Події / Новини / Події / ЗУСТРІЧ ІЗ ІНСПЕКТОРАМИ УПРАВЛІННЯ ПРОТИДІЇ КІБЕРЗЛОЧИНАМ У МІСТІ КИЄВІ

ЗУСТРІЧ ІЗ ІНСПЕКТОРАМИ УПРАВЛІННЯ ПРОТИДІЇ КІБЕРЗЛОЧИНАМ У МІСТІ КИЄВІ

09 лютого 2024 року відбулася зустріч представників факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка і факультету математики, інформатики та фізики з інспекторами Управління протидії кіберзлочинам у місті Києві Наталією Осадчою та Лілією Пронтенко. Модерував вебінар Василь Михайлович Франчук, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри комп’ютерної та програмної інженерії.

photo 2024 02 09 14 47 46

Викладачі двох факультетів і студенти спеціальностей 061 «Журналістика», 035 «Філологія (українська мова та література)», 121 «Інженерія програмного забезпечення», 122 «Комп’ютерні науки», 126 «Інформаційні системи та технології», 014 «Середня освіта (інформатика)» зібралися, щоб почути про основні напрямки діяльності Управління протидії кіберзлочинам у місті Києві, з яким університет наприкінці минулого року уклав рамкову угоду про співпрацю, а також скористатися запрошенням до взаємодії в межах навчальних і виробничих практик.

photo 2024 02 09 14 48 02

Пані Наталія і Лілія акцентували на таких видах діяльності управління, як захист персональних даних, протидія продажам заборонених товарів і послуг, негативним інформаційним впливам (пропаганді, дезінформації) рф, зокрема, виявлення і блокування шкідливого контенту в соціальних мережах, проведення освітніх заходів із медіаграмотності і кібербезпеки. Велику увагу промовиці приділили проєкту «Брама» - ресурсу, покликаному захищати наш інфопростір.

photo 2024 02 09 14 48 09

Студенти поставили багато запитань, які стосувалися актуальних проблем інформаційної безпеки. Наприкінці зустрічі домовилися про можливість проходження в другому семестрі практик на базі Управління протидії кіберзлочинам у місті Києві, а також про гостьові лекції з кібербезпеки.
Щиро вдячні представникам Управління і всім, Хто долучився до зустрічі.

photo 2024 02 09 14 48 24